GRATIS GEBITSCONTROLE

Behandelmethode

Tal van tandheelkundige verrichtingen kunnen nodig zijn voor het verhelpen of voorkomen van gebitsproblemen van uw paard: van vijlen en tandsteen verwijderen, tot balanceren van kiezen of het trekken ervan. Om het uw paard zo prettig mogelijk te maken legt Korpaardentandarts daarbij de nadruk op het volgende:

1. Aanwezigheid van u als eigenaar (indien mogelijk). Ook 's avonds en in het weekend kunt u als eigenaar - wie kent uw paard beter dan u - eraan bijdragen dat het dier zich op zín gemak voelt tijdens een behandeling.

2. Gebruik van een mondklem om ook bij de achterste kiezen in het ondergebit te komen.

3. Tijd besteden aan gerust stellen. Korpaardentandarts zal aandacht en tijd steken in het geruststellen van het paard door met het dier te praten, het te aaien en er respectvol mee om te gaan. Geen lijdensweg, maar een zo prettig mogelijke ervaring.

4. Handmatig, zonder elektrisch gereedschap. Paarden schrikken van elektrische gereedschappen in de mond. Slijpstenen en boren maken een indringende geluid. Daarom maakt Korpaardentandarts er geen gebruik van; alles gaat met de hand, dus ook het vijlen.

 
Gun uw paard een behandeling van Korpaardentandarts. Bel de tandarts direct: 06 249 23 499